Magyar Design – Nieto Light

Ramón Nieto 1986-ban született Budapesten. Szakmai tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte, ahol ipari termék- és formatervező mérnökként szerezett BA diplomát. 2010-től a Compass világítástechnikai Kft.-nél dolgozott fejlesztőmérnökként, itt fedezte fel a világítástechnikai iparág izgalmas kihívásait, különös tekintettel a LED általi technikai lehetőségekre. A későbbiekben a Novalux Kft.-nél folytatta munkáját, ezzel párhuzamosat felvételt nyer a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. Egyetemi tanulmányai alatt már a Lumino-Tech Kft.-nek tervezett, ahol új kihívássokkal került szembe a modern világítástechnika és a design területén egyaránt. 2015-ben szerezte meg mesterdiplomáját.

Ugyanebben az évben elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat “London LED Lantern” elnevezésű kültéri lámpájával. Az első nemzetközi világítástechnikai kiállítása után döntött úgy, hogy a jövőben saját vállalkozás keretein belül valósítja meg kreatív elképzeléseit, így jött létre 2016-ban saját márkája, a Nieto Light.

A Nieto Light termékei funkciójukat és megjelenésüket tekintve is innovatívak,
dinamikusak – letisztult, mégis merész formái időtállóak, hosszú távú felhasználásra tervezve. A design terén újító szellemiségű megoldások jellemzik, melyek minőség tekintetében sem jelentenek kompromisszumot.

A tervezés során a professzionális kivitelezés érdekében az európai szabványoknak megfelelő világítástechnikai normákat alkalmaznak. A termékek kizárólag kiváló minőségű alkatrészekből készülnek, melyek egyenként kerülnek ellenőrzésre a gyártás során, szigorú minőségbiztosítási rendszer követése mentén. A magas minőséget az akár 5 éves teljeskörű garancia is biztosítja. A lámpák a legmodernebb technológiáknak megfelelően kizárólag LED fényforrásokkal készülnek, piacvezető gyártókkal együttműködve.

A Caranx a Nieto Light ikonikus darabja. Minimalizmus és elegancia, a beltéri világítás extravagáns és naturális megközelítésében .Egy forma, melyet a részletgazdagság és egyben a letisztultság jellemez. Mennyezetre függeszthető, exkluzív beltéri világítótest: fémnyomott alumínium félgömb 3D nyomtatott belső testtel, izgalmas rose gold színben. Letisztult, indusztriális, mégis organikus és elegáns.

A Farmosa elnevezésű lámpa minimalista, mégis formabontó. Mennyezetre függeszthető indusztriális, mégis zöld érzetű, letisztult lámpa, fémnyomott alumínium félgömb test formában. A lámpatest belső felülete tartósított zuzmóval van kibélelve, mely kellemes, természetközeli érzést kölcsönöz. A lámpatest színe egyedi igényeknek megfelelően választható, többféle felületi struktúrával.

A Nieto Light-nál a termékek tervezése és fejlesztése mellett igény szerint a saját tervezésű és gyártású lámpatestek térbeli elhelyezését is megtervezik. A Nieto termékcsalád kollekciójával élőben az OtthonDesign Kiállítás Magyar Design standján találkozhatnak élőben az érdeklődők április 3. és 7. között.