Magyar Design – Socowoo Idom kollekció

Juhos Lehet a Soproni Faipari Egyetemen diplomázott 2008-ban formatervezőként. 2012-ben alapította meg saját stúdióját, melynek keretei között bútortervezéssel, belsőépítészettel és ipari formatervezéssel foglalkozik. Munkáinak elsődleges célja a funkcionalitásra és az időtállóságra való törekvés. Bútorai létrehozásában nagy szerepet játszik az anyagismeret, különös hangsúlyt helyezve a gyártási folyamatok kézbentartására. Tervezői megközelítésére a letisztult minimalizmus és az apró részleteknek szentelt különös figyelem jellemző.

Lehel legfrissebb munkája, az Idom kollekció a Socowoo márka neve alatt készült el a NezozeN Kft.-vel való együttműködésben, akik szuper minőségben állítják elő az elképzelhető legkomplexebb formákat krionból. A krion egy új generációs akril kő kompozit anyag, amelyet a nagy múltú spanyol Porcelanosa csoporthoz tartozó Systempool fejlesztett ki. Az anyag megjelenésében nagyon hasonlít a természetes kövekhez. Kétharmad részt természetes ásványi anyagot, egyharmad részt pedig akril gyantát és egyéb adalékanyagokat tartalmaz. Speciális összetételének köszönhetően számtalan különleges felhasználási felületen alkalmazható a kültéri épületburkolatok kivitelezésétől a kisebb tárgyak megformálásáig.

A Idom kollekció krionból készült, bel-és kültérben egyaránt használható kisbútor kollekciója egy kisasztalból, három különbözõ magasságú, sorolható növénytartóból és egy bioethanol kandallóból áll. Az azonos, tömbszerű formai karakter az eltérő funkciónak megfelelően különböző arányokban fedezhető fel, egységes, mégis változatos térelemeket hozva létre. A sorozat darabjai számtalan színben gyárthatóak, kiváló kiegészítõi az otthoni környezetnek, kerteknek, és közösségei tereknek.

Az Idom kollekció bútorait élőben is láthathják az érdeklődők az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján április 3. és 7. között.