Magyar Design – Plydesign

A Plydesign feltörekvő bútorgyártó Magyarországon, helyi alapanyagból állítja elő hazai designerek által tervezett minőségi bútorait. A 25 évnyi gyártói tapasztalattal felvértezett cég komoly ismeretekkel rendelkezik az idompréselt rétegeltlemez technológia területén.

A Plydesign nagynevű nyugat-európai és skandináv bútormárkák beszállítójaként néhány évvel ezelött döntött úgy, hogy saját bútormodellek fejlesztésébe fog, fiatal, hazai tervezők bevonásával. A Kerékgyártó András tervezte „FLEET”, azaz „FLOTTA” névre keresztelt kollekció első darabja a „Design without borders” díjat elnyerő Flagship karfás szék volt, amely azonban nem csak a cég számára volt „első fecske”, hanem talán az egész magyar bútoripar újraélesztése szempontjából is. Az időközben dohányzó- és étkezőasztalokkal, bárszékekkel és egyéb székekkel kibővült kínálat a 2017-es Stockholmi bútorvásáron debütált a nemzetközi porondon.

A Plydesign modellekre jellemző idompréselt-rétegeltlemez technológia emberközeli, hajlított, lágy formák kialakítását teszi lehetővé a fa melegségének megtartásával. A Kerékgyártó András által tervezett „FLEET” kollekció darabjait magas minőség és  technológiai kivitelezés jellemez. A Plydesign elkötelezett a magyar bútor ügye és a fiatal tervezők felkarolása mellett, amelyet jól bizonyít az immár folyamatos együttműködés a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bútortervező hallgatóival.

A Frigate modellek legfőbb jellemzője a magas fokú kényelem és ergonómiai minőség. A háromdimenziós háttámla ideális alátámasztást nyújt a felhasználó hátának, az élek visszahajlása pedig fokozza a hosszútávú kényelmet és az egészséges munkavégzést. A modell elérhető hajlított fém szánkótalpas vázzal, amely hatékony rakásolhatóságot tesz lehetővé, így a szék ideális mind otthoni, mind irodai munkakörnyezetekbe, valamint előadótermekbe.

A Flagship karfás szék megőrzi a fa természetes karakterét és melegségét, lágy, puha formáival pedig jól idomul az emberi test igényeihez. A modell elérhető hajlított fém szánkótalpas vázzal, így a szék ideális mind otthoni, mind irodai munkakörnyezetekbe, valamint előadótermekbe.

A két méretben – 1400 mm x 800 mm, illetve 1600 mm x 800 mm – elérhető Mothership asztal ideális megoldást nyújt mind az otthoni, mind az irodai munkavégzéshez. A lehajtható asztallap könnyű mozgathatóságot, valamint takarékos tárolási lehetőséget biztosít, akár több asztal esetén is.

A Plydesign legújabb bútorai a februári stockholmi bútorkiállítás után április 3. és 7. között itthon is bemutatkoznak az Otthon Design kiállítás Magyar Design gyűjteményében a Hungexpo G pavilonjának 503-as standján.