Magyar Design – Hannabi

“Álmodj, mint egy művész. Gondolkodj, akár egy designer. Dolgozz, mint egy szakember” – így szól a Hannabi jelmondata, ami egyszerre utal a tervezés alapjául szolgáltó művészi intuícióra, a jó design funkcionális megközelítésére és az alázatos, kitartó szorgalomra, melyek egy sikeres designvállalkozás egyenlően fontos, elengedhetetlen összetevői. A Hannabi kollekció építése, kommunikációja és filozófiája egyazon tudatos, fenntartható és kreatív tervezői szellemiség mentén fejlődik, amely Rácz Anikó márkaalapító személyiségéből táplálkozik.

Anikó 2010-ben alapítota meg Hannabi márkanéven a modern kárpitos műhely azon válfaját, ahol a design a képzőművészettel, a progresszív anyaghasználat pedig a tradicionális gyártástechnológiával találkozik. A közepes méretű “szabóságban” kreatív szakemberek építik és öltöztetik a kanapékat a divat, valamint a művészetek által inspirálva, felhasználva a több évtizedes múltra visszatekintő ismereteket, ami letisztult formákban és különleges ergonómiai megoldásokban öltenek testet.

A Hannabi műhelyében fontos a személyes kapcsolódás, az egyedi igények és szokások felmérése – minden projekt középpontjában a vásárló áll. Tervezési koncepciójuk központi gondolata, hogy minden tárgy a környezetével való kapcsolatában nyer értelmet, így a konzultatív tervezés során számtalan, egészen különböző stílusú modell állítható össze centiméter pontosan, a megrendelő életterére és ergonómiai adottságaira szabva, ami a magas minőségű anyagoknak és kivitelezésnek köszönhetően egy életen át kiszolgálják tulajdonosaikat.

A márka rugalmas és interaktív szemléletű kanapéi új dimenziót nyitnak a pihenőbútorok világában. A közös tervezéshez minden hasznos útmutatás elérhető a Hannabi honlapján, amellyel felvértezve egy személyes tanácsadás és egyeztetés keretében kialakíthatjuk a számunkra tökéletes ülőbútort, ami hosszú-hosszú éveken át a lakás kedvenc darabja lehet!

A Hannabi legújabb darabjait személyesen is kipróbálhatják az érdeklődők az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján április 7-ig, a Hungexpon. Anikó munkáiról hamarosan megjelenő Makers of Budapest című könyvünkben is olvashatnak az érdeklődők!

Fotó: Rácmolnár Milán