90° – REBU kiállítása az ISBN Könyvesboltban

Holnap nyílik Rácz Rebeka, a REBU Ceramics tervezőjének önálló kiállítása az egyik legizgalmasabb budapesti könyvesboltban, az ISBN-ben.

A könyvtámasz egy olyan, az átlagos könyv dimenzióihoz igazodó tárgy, amely egy függőleges könyvsor végéhez illesztve megakadályozza a kötetek eldőlését. Az évszázadok óta használt könyvtámaszok kezdetben leggyakrabban fából, bronzból, márványból, vagy egyéb nehéz anyagból készültek. Bár praktikusan minden nehéz tárgy alkalmas arra, hogy megtámasszon egy könyvsort, a legtöbb könyvtámasz kialakítása mégis a könyv borítója és a polc vízszintes síkja között bezárt derékszöget imitálja.

Rácz Rebeka könyvtámasz sorozatában is ez a 90 fokos szög az, ami vezérmotívumként köti össze a széria darabjait. Az ISBN könyv+galériában bemutatott válogatást a könyvesbolt legújabb polcrendszere inspirálta. Ebből a szempontból az installáció helyspecifikus, ám az elkészült könyvtámaszok a későbbiekben univerzálisan használhatóak. 

Rácz Rebeka design- és művészetelméleti tanulmányai után autodidakta módon tanulta a kerámiázást. Tárgyaira jellemző a kísérletezés, az újdonság keresése és a normák megkérdőjelezése. Ez a második önálló kiállítása Budapesten, amely október 19-ig látogatható az ISBN-ben!

Helyszín: ISBN könyv+galéria, nagy könyvespolc
Cím: 1084 Budapest, Víg u. 2.
Nyitva tartás: K-P 12-19:00, Szo: 14-18:00

Az esemény Facebook oldala ITT található.