TÉRKÉPEK és NYOMATOK: őszi kollázs wokshopok az artKRAFT Collage Studio-ban

Közel egy évvel ezelőtt jött létre az artKRAFT Collage Studio, ahol rendszeresen szervezett workshopok keretében a látogatók neves művészek közreműködésével betekinthetnek a kollázsművészet rejztelmeibe és elkészíthetik saját alkotásaikat kollázstechnikával. A stúdió őszi kollázs workshopjainak alkalmával a résztvevők Susanna Lakner kollázsművésszel és Korolovszky Anna grafikussal ismerkedhetnek meg. A workshopot az Artkraft lenyűgöző indusztriális csarnoka látja vendégül.

Az elmúlt egy évben 8 kollázs workshopot tartottunk, meghívott művészekkel, változatos témákban, izgalmas és különleges alapanyagokból. Részt vettünk a májusi kollázs világnap nemzetközi programjában, és a visszatérő résztvevők kiállítást is szerveztek Balaton témában a munkáikból” – meséli Baracsi Kati, az artKRAFT Collage műhely társalapítója az elmúlt egy év eseményeiről. Hozzáteszi azt is, hogy folytatni szeretnék a műfaj népszerűsítését, több hazai és külföldi művész bevonását is tervezik, tágítva az amúgy is nagyon sok lehetőséget kínáló műfaj határait.

Az októberi workshop témái a térképek és a papírmetszet-nyomtatás. A workshop délelőtti részében Susanna Laknerrel régi térképeket dolgoznak fel a résztvevők farostlemezre és fára. Megvizsgálják, hogyan lehet ezt a praktikus nyomtatványt kiemelni eredeti funkciójából, más képi elemekkel vegyítve teljesen új összefüggésbe hozni, az utazás tematikájánál maradva vagy teljesen elrugaszkodva attól.

A délutáni részben papírmetszetekkel kiegészített kompozíciók készülnek majd Korolovszky Anna vezetésével. Sniccert, ollót, festékezőhengert ragadva a legegyszerűbb formáktól kezdve a bonyolultabbakig papírdúcokat lehet majd kivágni, amiket lenyomtatva izgalmas textúrákat, foltokat létrehozva színesíthetők az artKRAFT méltán híres újság relikviáiból tetszőlegesen kiválasztott és kivágott képi elemek, legyen az madár, bicikli, vagy egy utazóbőrönd.


A workshopon való részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel, mindössze kísérletező kedvet. 

Helyszín: artKRAFT – Budapest, XI. Budafoki út 70.
Létszám: 15 fő/workshop (min. 10 fő)
Időpontok: október 19. szombat: 10-13 óra és 14-17 óra
Részvételi díj: 15 000 Ft/workshop (7500 Ft foglalási díjjal, amit október 5-ig lehet átutalni a szervezőknek)
Érdeklődni és jelentkezni: info@artkraft.hu email címen lehet, a tárgy: KOLLÁZS WORKSHOP
Amit a részvételi díj tartalmaz:
· a workshopok alapanyagait
· teát, kávét, harapnivalót
· Majomkenyér glutén- és tejmentes kekszeket