A díjnyertes design titka

A Design Dialog beszélgetéssorozat a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében valósul meg. A program célja, hogy egy olyan fórum megteremtése, ahol a design szakterülethez kapcsolódóan naprakész, friss, eddig nem tárgyalt témakörben, vagy rendhagyó megközelítésben jutnak információhoz az érdeklődök és a szakmabeliek.

Február 5-én kerül sor a beszélgetéssorozat negyedik eseményére, amit nagy örömömre én moderálok majd. A beszélgetés témája a díjnyertes design titka a gyártó és a tervező megközelítésében – vendégeink Sütő Erika és Golovics Ferenc, a Hollóházi Porcelángyár Magyar Formatervezési Díjjal kitüntetett Minerva készletének designer tervezőpárosa, Vági Oszkár, a Hollóházi Porcelángyár művészeti igazgatója, Varró Zoltán designer, a nagynevű JAB nemzetközi textilgyár többszörösen díjnyertes tervezője és Hargitai Éva, a kőszegi Multifelt Factory nemezgyár ügyvezető igazgatója lesz.


Sütő Erika és Golovics Ferenc alkotópárosa a Magyar Formatervezési Díj 2019-es nyerteseinek egyike. 2014-ben indították el kreatív vállalkozásukat. Missziójuk, hogy megtalálják a porcelánban rejlő valamennyi lehetőséget, melynek hála alkotómunkájukból gyönyörű étkészletek, lakberendezési tárgyak, ékszerek, lámpák és bútor kiegészítők születnek. A Hollóházi Porcelángyárral már több éve szoros együttműködést folytatnak, ezáltal nagy rálátásuk és rutinjuk van a szériatermékek gyártási folyamatai és lehetséges nehézségei terén.
Vági Oszkár Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalatának, a Hollóházi Porcelángyárnak a művészeti igazgatója. Első design diplomáját Olaszországban szerezte, majd Németországban kiegészítette egy MA fokozattal. Ezt követően 10 évig a divat területén szerzett tapasztalatokat: többek között a Wivienne Westwood, Escada, OSKA és Stefanel divatmárkákkal dolgozott Németországban, Olaszországban és Magyarországon is. 2004-től belsőépítészettel és formatervezéssel foglalkozik. Több hazai és nemzetközi gyártó számára tervezett már kerámia burkolatokat, lámpát és kis bútorokat.
Varró Zoltán, a VarroDesign alapítója 20 éves szakmai pályafutása során számos hazai és nemzetközi design projekt tervezőjeként vált elismertté. Munkái több alkalommal bizonyítottak: számos presztízsértékű designdíjat is a magáénak tudhat. Többek között a Gold Key Award for Excellencein Hospitality Design, a vendéglátóipari design kiválósági díját is kiérdemelte 2016-ban, melyet a Science Hotel Szeged luxus lobbijának tervezőjeként szerzett.
2016-ban a német JAB ANSTOETZ Group, a világ legnagyobb lakástextil cége Varró Zoltánt kérte fel luxusmárkája 2016-os Grandezza kollekciójának megtervezésére.
Hargitai Éva Magyarország egyetlen nemezgyárának, a Multifelt Factorynak az ügyvezető igazgatója, ahol 1896-óta készülnek természetes gyapjúfilcek. A Multifeltben dekorációs és ipari filceket gyártanak hagyományos, vizes nemezelési technikával. Standard termékeik gyártása mellett a tervezők kérésére örömmel készítenek egyedi igényeknek megfelelő gyapjúfilcet és készen állnak gyapjúfilc alapú design termékek teljes körű kivitelezésére is.

A meghívott vendégekkel a sikeres tervező-gyártó együttműködésről, a designer különböző szerepeiről és pályamodelleiről, a tervezői szabadságról, a sikeres együttműködések történeteiről, tanulságairól és szemléletformáló erejéről beszélgetünk, és reméljük a hallgatóság aktív részvételével még több, sokak számára érdekes témát érinthetünk.

A beszélgetésre február 5-én 18.00 órai kezdettel kerül sor a HFDA bázisán, az Istenhegyi út 18. szám alatt.

Az esemény ingyenes, a részvétel a limitált férőhelyek miatt e-mailes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékotokat jelezzétek a design@hfda.hu email címen!

Szeretettel várunk!