Nem hétköznapi kávék a mindennapokra

Úgy tartja a mondás, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez … Márpedig most egy jó darabig biztosan nem megy, már ami engem illet, viszont a jó kávé a távolságtartás idején is nélkülözhetetlen! Ebben kínál megoldást a Koffein Roasters webshopja, ahonnan nem csak szuper minőségű specialty kávékat rendelhetünk, de minden hozzávaló is megtalálható a kollekcióban a kávéfőzőtől az őrlőig, így aztán már csak rajtunk múlik, hogy igazán finom kávét készíthessünk magunknak otthon is!

A Koffein Roasters csapata már 2012 óta segíti koffeinhez az álmos irodai dolgozókat Magyarországon. A 6 fős társaság kávégép-bérbeadással és irodai kávészolgáltatással foglalkozott, azonban nemrég úgy döntöttek, hogy a lakossági ügyfeleket sem szeretnék magukra hagyni és elindítják házhozszállítási szolgáltatásukat, összegyűjtötték hát legkülönlegesebb tételeiket, hogy otthon készíthessük el belőle a kávénkat. A Koffein Roasters egyedi szelekciót hozott létre új platformján, ezzel nem csak azt tűzte ki céljául, hogy megismertessen velünk magyar és olasz kisüzemi kávépörkölőket, de abban is segít, hogy megfelelően készítsük el nélkülözhetetlen reggeli – vagy délutáni – italunkat. A webshop négy magyar és egy olasz pörkölőt sorakoztat fel – a kisüzemi pörkölőknek ideális bemutatkozási lehetőség a webshop, és a jövőben lesznek kifejezetten csak itt kapható tételek, illetve a magyar pörköldék köre is bővülni fog.

Bár sokan hódolnak az új típusú kávézásnak, a Koffein Roasters azokat is szeretné megszólítani, akik még ismerkednek a műfajjal, vagy csak szimplán az olasz kávézás szerelmesei. A specialty rajongói megkaparinthatják a burundi farmerek zöldkávéjából – amiből csak évi 200 zsákot szednek –  a siófoki Maran Coffe által megdolgozott különleges tételüket és a kevésbé kalandvágyóak is megtalálják számításaikat, mondjuk egy olasz 100% arabica tartalmú kávéban a Settegrammitól.

A webshop egy valóban diverz szortimentet állított össze, ami szinte minden földrészt érint. Persze a kávétermelésnek és szállításnak is megvannak a környezetre gyakorolt negatív hatásai, azonban ebben is rendkívül tudatos hozzáállást képvisel a Roasters. A My Forest mozgalommal együttműködve minden 5kg értékesített kávé után ültetnek egy fát, ezzel több mint karbonsemlegessé téve tevékenységüket.

Persze hiába csücsül a konyhapulton és jár csodálatára az egész baráti kör az indiai, monszun-eljárással feldolgozott kávénknak, ha nem tudjuk helyesen elkészíteni. Épp ezért a webshopon nem csupán kávék és kávéfőzők, kézi és elektromos őrlők, hanem alternatív kávékészítési eszközök is fellelhetőek, úgy mint a V60 filter szett, Aeropress, French Press és társai. Érdemes követni a Koffein Roasters közösségi oldalait, mert sok edukációs tartalom készül a fenti eszközök használatához.

Jó kávézást!

Fotók: Balogh Kata