Jihyun Ryou koreai designer a hagyományos tradicionális népi hagyományokat felhasználva alternatív, esztétikus és természetbarát módszert fejlesztett ki zöldségeink és gyümölcseink tárolására.
Jihyun Ryou “Save Food From the Fridge” projektje olyan tartósítási megoldásokat hoz vissza a köztudatba, melyek egyáltalán nem újdonságok, nagyszüleink és az ő nagyszüleik természetes módon alkalmazták őket, aztán a hűtőszekrény megjelenésével ezek a tudások feledésbe merültek. Ezeket a hagyományos népi bölcsességeket újraélesztve, a nedvesség, szárazság természetes előidézőit alkalmazza letisztult, ízléses és nagyon szerethető design formájában.
Jihyum konyhai tárolói felidézik a kisiskolás kísérletezések hangulatát, ugyanakkor esztétikus, izgalmas kiegészítői a konyhának, melyek segítségével szem előtt van, amit megeszünk és emlékeztet a zöldségeink természetes eredetére, egészséges voltukra. Felhívják a figyelmet arra, milyen könnyedén tudunk többszázéves ismeretekről megfeletkezni, kiszolgáltatva magunkat a technológiai megoldásoknak, melyek nélkül ma már ki tudja, mihez kezdenénk.
Az alábbi videón Jihyum mesél saját fejlesztésű konyhai tárolóiról:
Ez pedig már Jihyun legújabb tervezése, egy egészen egyszerű gyümölcstartó, melynek alsó tárolójában víz van, hogy a kipárolgás frissen tartsa a ráhelyezett gyümölcsöket.