Események

Media Facades Festival

A Media Facades Festival

A Berlinből induló fesztivál célja, hogy művészek és a városlakó közönség részvételével lokális és nemzetközi kapcsolódásokat hozzon létre épületek “médiahomlokzatai” segítségével. A köztérre tervezett kulturális fesztivál hangsúlyozni szeretné Európa különböző régióban fellelhető kortárs kulturális azonosságokat, egyben kiemelve a különbségekből kirajzolódó sokszínűség élményét.

Az MFF hét európai városban “nem konvencionális eszközökkel” kíván párbeszédet indítani, úgy hogy az egyes helyszínek közönségét interakcióra, alkotásra bírja. Alkosson saját maga is: egyrészt a saját városában lévő falfelületekre bárki mobil eszközökkel üzenetet írhat, képet küldhet, de meghatározott időben más városok épületeifelületeit is megváltoztathatja.

Egy gombnyomás és megváltozik a MŰPA!

Helyszín: Művészetek Palotája
2010. augusztus 27-29. szürkülettől este 11 óráig:

A MŰPA kettős világítási rendszerét használjuk fel, hogy interaktívvá, “játszhatóvá” tegyük az épület homlokzatát a Fesztiválban résztvevők számára augusztus utolsó hétvégéjén. Az online weboldal segítségével bárki megváltoztathatja az épület “színét” a következőképpen: a weboldalon található 10 féle megvilágítás közül lehet választani. Amely lehetőségre rákattint az érdeklődő, az néhány másodprecen belül megjelenik.

Fújható színváltoztató homlokzat!

Helyszín: Lánchíd 19 Hotel
2010. szeptember 3-5. szürkülettől este 10-ig

A Lánchíd 19 Hotel 2008-as Design Awards fődíjas felületét egy fújásra érzékeny eszközzel próbálhatja ki az érdeklődő közönség, aki ellátogat az épülettel szemben lévő Dunakorzóra. Az eszközre ráfújva az épületen egy hullám fut át, ezzel vizualizálva a résztvevő fújását. A fújás erősségétől függően változik a hullám intenzitása és színe.

Media Facades Festival

http://mff.kibu.hu/

Möbelkunst design vásár mostantól minden vasárnap

Möbelkunst

2010. július 2-án, most pénteken Design Meetup a Millenárison.

Budapest Design Meetup - 2010 július

Részletek itt

A Magyar Nemzeti Múzeum tervpályázat eredméyneinek bemutatója 2010. június 24. csütörtök, 19.00 – Nemzeti Múzeum

Kék  - Nemzeti tervpályázat

Budapest Design Meetup – Június

Budapest Design Meetup, Június

Alvar Aalto a Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeum időszaki kiállításának kereteiben Alvar Aalto munkásságával ismerkedhetünk meg. A tárlat augusztus 10-ig megtekinthető!

Alvar Aalto

Alvar Aalto a környezetbe belesimuló, azzal együtt élő, lélegző házak építészeként, funkcionális, harmonikus, világos és emberlépt��kű terek létrehozójaként alapozta meg a finn építészet nemzetközi hírnevét. A kiállítás Aalto munkásságából az egyéni ötleteit leginkább kifejező otthonokat mutatja be. A családi h��zak jól ábrázolj��k építészeti elveinek formálód��sát 1920 ����s 1970 k����zött.

A mostani ki������������������llítás anyaga az Alvar Aalto Múzeum gyűjtem��nyéből v��������������������������������logatott makettekből, fotókb��l és dokumentumokból áll össze. A tárlat ugyanakkor bemutatja Alvar Aalto formatervezési munkásságát is, jellemző darabjait, bútorainak soha el nem avuló funkcionalizmusát.

www.neprajz.hu

Városi séták a KÉK szervezésében – Várkert bazár és ciszterna, Június 4. péntek 14.00

Bérpalota, bazársor, várkert, Duna-parti promenád, Fiume-szálló, Ifi-park, szobr��sz-műtermek.

A Városi Séták idei második állomása az Ybl Miklós tervei alapján készült Várkert Bazár számtalan funkciót betöltött, hányatott sorsú, mára teljesen elhagyatott épületegyüttese. Az expedíci���� során alkalom nyílik megtekinteni az egykor a Bazársor vízellátását szolgáló, ám a századfordulón feledésbe merült ciszternarendszert is.

Részvételi díj: 1000,- Ft.

Találkozó: 14:00-kor az Ybl Miklós téri szobor előtt.

Az épületbe csak korlátozott számú látogató engedhető be, ezért a sétán való részvételhez előzetes regisztrációt kérünk a jelentkezes@kek.org.hu e-mail címre.

Budapest Design Meetup – 2010.05.28, Kino 19.00

Az előadók:
Nagy Krisztina – formatervező
Görömbei Luca – üvegtervező
Kauker Szilvia – kerámia
Nagy Gergely – fotó
Szederkényi Bella – animáció

http://www.meetup.com/The-Budapest-Design-Meetup-Group/