A Gombold Újra fináléjába jutott a TheBétaVersion legújabb kollekciója

A TheBétaVersion márka Rainer Zsófi és Varga Cili társulásából alakult 2010-ben. Stúdiójukban egyedi bőr táskákat és kiegészítőket terveznek, amelyeket karakteres részletek és magas színvonalú kézi kidolgozás jellemeznek. Korábban írtunk már róluk, hiszen nagyon szeretjük munkáikat. A mostani apropó pedig az, hogy a hölgyek bent vannak a Gombold újra divatpályázat fináléjában! Gratulálunk!

A “Gombold újra! – Divat a magyar” pályázatra készült PIXELFOLK című kollekciójukat a hagyományos somogyi, sárközi és palóc szőttesek inspirálták: a jellegzetes, madaras, geometrikus, “inaskás és babás” motívumokat pixelekké alakítva dolgozták fel. Ezt lyukasztással jelenítették meg a bőrből és filcből készült táskákon, amelyeket a szövésre utaló módon, fűzéssel lehet összeállítani, egyetlen, áttört felületű lapból.

A tradicionális inspirációs források mellett a táskák nagyon is maiak és hordhatóak, mivel a készítők fontosnak tartják, hogy a műhelyükben születő tárgyak megfeleljenek a nők sokrétű igényeinek. A letisztult formájú, natúr színű darabokat bárki könnyedén társíthatja ruhatára tavaszi darabjaival. Közelebbről megvizsgálva a táskák belső oldalán megjelenő színek (piros, fekete, sötétkék) és az áttört felület teszik izgalmassá a megjelenést. A kollekció három válltáskából és egy ipad tokból áll.

A természetes anyagok használata és a kézi kidolgozás mellett az idővel besötétedő növényi cserzésű bőr is utal a generációról generációra öröklődő népviseleti darabok történetére, míg a funkcionalitás és a kollekció finom részletmegoldásai méltó módon helyezik a kortárs design kontextusába a népművészet értékeit.

A kollekciót május 8-án a Szépművészeti Múzeumban nagyszabású divatshow keretében mutatják be. Hétfőtől pedig a facebook.com/gomboldujra oldalon lehet szavazni a kedvencekre, többek között a pixelfolkra.

A pályázati munkákhoz készült rövidfilm pedig a hab a tortán:

[youtube width=”490″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=cdu9kcbVpTQ[/youtube]

 

Vasárnap tartsatok velünk a Szépművészetibe!

 

További információ:
Varga Cili
+36 20 527 40 11
cili.varga@thebetaversion.com

Comments are closed.