Illusztrációk László Dórától

László Dóra fiatal textiltervező-grafikus munkáival a közelmúltban ismerkedtünk meg, melyeket ezúton megmutatunk Nektek is!

Nemrégiben kaptunk egy kedves bemutatkozó levelet László Dórától, aki nyomottanyag tervezőként végzett a BKF-en és a textilek világa mellett a grafika is igen közel áll hozzá. A textiltervezés Dóra életében már gyermekkorától kezdve jelen van, grafikus nagypapájának munkássága nagy hatással volt abban, hogy ezt a pályát választotta. A nagypapa régi rajzait és rajzeszközeit Dóra a mai napig nagy becsben őrzi.

Dóra lételeme a kreativitáson és az önkifejezés, ha nem textileket tervez, grafikákkal, rajzokkal foglalkozik, kedvenc témái között a természet és az állatok szerepelnek, de sormintákat is előszeretettel készít.

Talán emlékeztek még Pajor Hannára (korábbi cikkünk Hanna munkáiról ITT), ő és Dóra nagy barátok és alkotótársak, Hanna portréit remekül kiegészíti Dóra grafikai világa. A sikeres közös munka a jövőben valószínűleg teljes portrésorozattal bővül, melyek nyomatok formájában lesznek kaphatók. László Dóra munkáit megtalálhatjátok a Behance.net-en, a Society6-en és a Facebookon is!

facebook.com/dorcdesign