Levendula birodalom Balatonfüreden

Tavalyelőtt egy tihanyi levendula üzletet mutattunk be Nektek, néhány napja pedig Balatonfüreden bukkantunk egy levendulára szakosodott, bájos boltocskára, ahol még a karamellkrém is levendulás. Aztán nagyot mosolyogtunk, mikor kiderült, hogy a bolt berendezését egy kedves ismerősünk álmodta meg, Tóth Boglárka a BoglárkaVera Design Stúdióból.

A Magyar Provence névre hallgató boltocskában olvadozva válogathatunk az üzlet saját termékei között, hiszen kaphatók levendulás szörpök, illatzsákok, buzogányok, étcsokoládék és különféle textilek, melyek monoszlói levendulát rejtenek magukban. A vásárlók kedvence egyébként a párnabetét, amit a párna és a huzat közé kell helyezni, s a mocorgás, forgolódás miatt csak úgy árad belőle a nyugtató hatású illat.

Emellett a környék – például Tihany, Dörgicse – őstermelőitől és kereskedőitől is szereznek be levendulás alapanyagokat, élelmiszereket, bio- és natúr szépségipari termékeket, kézműves fa- és textil portékákat, a kerámiákat pedig egy herendi házaspár készíti, de akár receptes könyvet is vásárolhatunk.

Az egyszerre szép, illatos és jótékony hatású szappanok, teák, mézek, gyertyák, vizek nem akármilyen miliőben várják leendő használóikat. A környéken őshonos levendulából készült termékek szépségét romantikus környezet emeli ki.





Bogi fehér és lila színeket álmodott az üzletbe, így a tárgyak fehérre mázolt, régi szekrényeken, polcokon, ajtókon, székeken és lócán sorakoznak, melyek a mai napig őrzik a régi motívumokat. A világos helyiséget kisebb lila kiegészítők tarkítják, mint például az ugyancsak régi, gömbölyített szekrényajtók, amelyek képtartóként élnek tovább a falakon.

A provence-i hangulat még a mennyezetről is visszaköszön, ahol a villanykörtét egy madárkalitka belsejében pillanthatjuk meg. De aki ismeri Bogit, tudja, hogy a virágok és a csipkék sem hiányozhatnak!

A levendula számos gyógyhatása közül a nyugtató a legjelentősebb, emellett hat a szellemre, a lélekre, segít a bőrnek, a belső szerveknek és a lábnak is.

zp8497586rq