Kiscsoport a Műhelyben

Holnap este nyílik a Műhely Kávézóban a Kiscsoportos Játékok illusztrátorkollektívájának kiállítása, ami garantáltan vidám esemény lesz szombat estére! Saját maguk szórakoztatására és fejlesztésére jött létre a Kiscsoportos játékok közössége, melynek keretében fiatal kreatív alkotók egy-egy ismert filmhez készítenek újragondolt plakátokat, melyek legtöbbször simán ezerszer jobbak, mint az eredetiek!

1

Mikor Góg Emesét, a kávézó egyik tulajdonosát és a kiállítás szervezőjét a kiállítás tematikájáról kérdeztem, így válaszolt:

“Szerintünk ez a csapat kivételesen sok tehetséget rejt, grafikus és animációs tervezőművészek, egyéni látásmóddal, így egy igazán izgalmas és színes anyag várható. A Kiscsoportosok mindig törekednek arra, hogy minden kiállításukon új munkákkal is jelentkezzenek. Menráth Andrissal és Bárány Danival ültünk le beszélgetni, hogy mit és hogyan csináljanak most másként… Vázlatok és kész munkák kerülnek egymás mellé, valamint új plakátok is készülnek csak erre az alkalomra, a tematika pedig híres kávézások a filmtörténetben.”

3 2

“Nem csak új képek, hanem egy új formátum is megjelenik…ez maradjon titok, gyertek el a megnyitóra! Terveink szerint egy hosszabbtávú kollaboráció veszi kezdetét feburár 8-án a Műhely galéria és a Kiscsoportosok között. Ez az együttmüködés már akaratlanul is elkezdődött Klement Csaba önálló kiállításával, aki szintén a csapat tagja és több filmes vonatkozású képe is szerepelt már nálunk. A közös együttmüködés első kiállítója Bucsi Réka lesz (akiért izgulunk a Berlini Filmfesztivál rövidfilmes szekciójában).”

Tartsatok velünk holnap este, ismerkedjünk meg személyesen a Kiscsoporosokkal a Műhelyben! A megnyitó hatkor kezdődik a Fő utca 49. számban!