Legyen színes a város!

A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő szervezete. A civil alapokon nyugvó projekt már a kezdetekkor mozgalommá alakult, ugyanis a köztérszínesítés legális formában ismeretlen volt hazánkban 2008 előtt, amikor útjára indult az akkor még Színes Város Projektnek elnevezett kezdeményezés. Az alapgondolat Victor Vasarely 1983-ben megjelent Színes Város koncepciójára épül, melynek lényege, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, és az emberek ne csak a galériákban találkozhassanak képzőművészeti alkotásokkal.

szv11

A várost színesítő mozgalom hatására mostanra több mint 20.000 négyzetméternyi felület  színesedett ki. A Színes Város Csoport célja, hogy minél több kortárs, társadalmi kérdésre reflektáló műalkotás jelenjen meg a köztereken, és ezáltal színesítsék a városképet.

szv10 szv1 szv6 szv3 szv13

A Főtáv most indult Pimp my Pipe kampányában a Színes Város csapata is meghatározó szerepet vállalt: a nyertes pályaművet ők valósítják meg!

 A Pimp My Pipe közösségi köztér színesítő projekt augusztus 18. és szeptember 15. között zajlik, melynek során a városlakók ötletei és szavazatai alapján szakmai zsűri dönt arrólmiként újuljon meg a IV. kerületben található, föld fölött futó távhővezeték. A játék egy Facebook alkalmazás keretében zajlik, ahova a Játékszabályzat és Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után a játékban részt venni kívánók regisztrálhatnak. Profi grafikusok és lelkes csőszínesítők egyaránt jelentkezhetnek. 

pimp-my-pipe-tavvezetek-grafika-draft-v8

Készítsetek hát egyedi designt, kezdjetek bele az applikációban található rajzprogrammal a csőszínesítésbe, vagy töltsétek fel saját grafikai szoftveretekkel készített alkotásaitokat. Aki az összegyűjtött szavazatokkal a legjobb ötven közé kerül, plusz a szakmai zsűri is az ő munkáját választja, a távhővezeték az ő tervei alapján fog megújulni a Színes Város ecsetei nyomán, és emellett egy MacBook Air boldog tulajdonosa is lesz! 

A kampány részleteivel kapcsolatban itt találtok információt: https://www.facebook.com/fotavzrt/app_514039665391205