Tervhivatal

Tavaly ősszel mutatkozott be a Tervhivatal nagysikerű logikai játéka, a Logifaces az Indiegogo közösségi finanszírozásban induló projekteket támogató oldalán, így sokan valószínűleg innen (is) ismerik az eredetileg építészeti profilú alkotóközösséget. A Tervhivatal építészet mellett bútorok és tárgyak tervezésével is foglalkozik. A Magyar Design standon április elején Varrat elnevezésű széküket mutatják be, melynek formai megjelenése mellett különlegessége, hogy megváltozott munkaképességűekkel közösen állítják elő a pécsi Retextil közreműködésével. 

tervhivatal_tf_domolky_daniel_PRINT_006

– Mit tudhatunk a Tervhivatalról?

– A Tervhivatalt építész stúdióként 6 éve alapítottuk Benedek Zsanettel. A gazdasági válság közepén, sok mindent elvállaltunk, ami lazábban kapcsolódott az epítészethez. Így kezdtünk házak tervezése mellett belsőépítészetbe, bútortervezésbe és mindezek kivitelezésébe. Később ezek mellett kisebb tárgyakat, experimentális bútorokat is terveztünk.

– Hogyan írható le a munkáitokra jellemző tervezői karakter?

– Minden munkánkban megvan a kísérletező, új utakat kereső szemlélet. Számunkra az esetlegesen kudarccal járó próbálkozás is többet ér, mint pusztán divatos, bevált megoldások alkalmazása.

tervhivatal_tf_domolky_daniel_PRINT_001

– Milyen szempontok lebegnek előttetek egy-egy tárgy tervezésekor?

– Az előállítás olcsósága alapvető szempont, hiszen a tőkehiány napjaink Magyarországán megkerülhetetlen probléma. Akár magunknak, akár másoknak tervezünk, sosem tudunk ettől a kiindulási alaptól eltekinteni. Mégis, sokszor ez a kiindulási alap adja a legfrappánsabb megoldásokat.

– Mit láthatnak Tőletek a látogatók az OtthonDesign kiállításon, és mi benne az újdonság, az innováció?

– A Varrat széket a megváltozott munkaképessegűeket foglalkoztató, pécsi Retextillel együtt fejlesztettük. A szék elemei egyszerűen kiszabhatók. Összeillesztésük rendhagyó módon, tűvel-cérnával történik.

tervhivatal_tf_domolky_daniel_PRINT_013

– Mit vártok a kiállításon való megjelenéstől?

– A Varrat szék jól példázza, hogy egészen egyszerű megoldásokkal is lehet újszerű, szép bútorokat létrehozni. Ezt az üzenetet szeretnénk átadni.

– Mit tartotok a legnagyobb sikereteknek?

– A Logifaces beton logikai kirakós játékkal sikerült meghódítanunk a nemzetközi piacot.

10675655_602339353222331_8923331724913194357_n

– Mit szeretnétek elérni, milyen cél lebeg előttetek?

– Szeretnénk minél több olyan termékkel előrukkolni, amellyel széles körben találunk piacra. A Logifaces-el meggyőződtünk arról, hogy kisebb tárgyakkal könnyebb megtalálni a vásárlóközönséget.

– Mire készültök, min dolgoztok éppen?

– A Logifaces termékfejlesztése továbbra is sok energiát vesz igénybe, őszre egy újabb meglepetéssel jelentkezünk!