Design Hét Budapest – Nyitott Stúdiók – 81font Architecture & Design

Idén tizenhét műhely nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt a Design Hét Budapest Nyitott Stúdiók programjában! Az október 6-tól 15-ig tartó Design Hét Budapest rendezvénysorozat egyik legizgalmasabb programpontja a Nyitott Stúdiók sorozata, melynek keretében idén tizenhét műhelybe ellátogatva nyerhetünk betekintést a tervezési és gyártási folyamatokba. Sorozatunkban bemutatjuk az idei Nyitott Stúdiókat – első a sorban a 81font Architecture & Design stúdió.

NYS_81font_portre

Platz, Meat Boutique, Kolor, Mazel Tov, Doboz, Hilda – hogy csak néhányat említsünk a 81font legismertebb budapesti munkái közül. A stúdió az elmúlt évek során megkerülhetetlen szereplő lett a budapesti vendéglátóhely-építészetben. Szendrő Péter és fiatal csapata bárok, bisztrók és szórakozóhelyek mellett az utóbbi időben irodák, lakások, üzlethelyiségek belsőépítészetével is foglalkozik.

HILDA_01_domolky_daniel_PRINT_006-1920x1440 baobao_3-791x1024 platz_04932-1920x1280

A stúdió munkáira változatos stílus és változatlan minőség jellemző – az általuk tervezett belső terek kialakítására minden esetben érvényes az a fajta rendszerelvű designer megközelítés, amely figyelmet szentel a legapróbb részleteknek is, aminek eredménye a minden elemében egységes stílust képviselő belsőépítészeti koncepció.

“Szerencsés vagyok, mert a saját bőrömön tapasztaltam meg a szakma nehézségeit, buktatóit úgy, hogy közben nagyokat nem hibáztam. Tegyük hozzá, mázlim is volt, jókor voltam jó helyen. Az évfolyamom jelentős része sajnos nem a szakmában helyezkedett el – ez betudható a szektorban eluralkodó munkanélküliségnek, a pimaszul alacsony fizetéseknek, és persze a válságos helyzetű magyar építőiparnak” – mondta Péter még egy 2012-es interjúban az Építészfórumnak.

NYS_81font_studiofoto7 NYS_81font_studiofoto6 NYS_81font_studiofoto4

Az elmúlt öt évben komoly fellendülés érzékelhető az építészet területén, lettek újra projektek, befektetők, pénz is, minek köszönhetően a közelmúltban remek munkák születtek. Az elmúlt évek tapasztalataiba, építészet és belsőépítészet kapcsolatába, szakmai sikerekbe és műhelytitkokba enged betekintést a Design Hét Nyitott Stúdió eseménye a 81font stúdiójában, október 11-én 11.00 és 17.00 óra között. Egy órában legfeljebb 6 látogatót fogad a stúdió, a részvétel regisztrációhoz kötött!

NYS_81font_studiofoto1

HELYSZÍN: 81font architecture & design (Ötkert)

CÍM: Zrínyi utca 4., 2. emelet, 40-es kapucsengő

IDŐPONT: október 11., 11:00-17:00

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: óránként max. 6 fő

REGISZTRÁCIÓ: work@81font.com

Stúdiófotók: Rácmolnár Milán