Design Hét Budapest – Nyitott Stúdiók – Bord Építész Stúdió

A Design Hét Budapest Nyitott Stúdiók eseménysorozatának keretében a Bord Építész Stúdió alapítója, Bordás Péter mesél arról, hogyan zajlanak a hétköznapok egy építésziroda életében, bemutat a nagyközönség számára eddig rejtve maradt munkákat, illetve szóba kerülnek olyan, ismertebb alkotások is, mint a Nagyerdei Stadion vagy a Korda Filmpark.

_DSC5745

A BORD Építész Stúdió építészeti és belsőépítészeti tervezéssel foglalkozik, melynek során teljes körű design és mérnöki hátteret biztosít projektjei számára a programalkotástól a tervezési folyamatokon át a megvalósulás fázisáig. Munkájukban a legmagasabb építészeti színvonalon megvalósított, egyedi karakterű épületek öltenek testet.

_DSC5726

A stúdió nemzetközileg is elismert épületei közül kiemelkedik az Etyeki Kúria borászat modern üzeme és attraktív látogatóközpontja, valamint a debreceni Nagyerdei Stadion, melyet 2014-ben a StadiumDB.com a 4. helyre sorolt a világ legjobb stadionjai között. Megépült projektjeik közül különösen büszkék az etyeki Korda Filmpark lebegő látogatóközpontjára, a mádi Holdvölgy borászat egyszerre régi és új épületére és a Villa Budapest koncepcióra, melyben olyan elismert szaktekintélyekkel dolgoztak együtt, mint Ron Arad és Tadao Ando.

bord_batar_stadion_w_1

bord_etyeki_kuria

bord_holdvolgy_boraszat

“A természetben rejlő erő az ember lelki és fizikai jólétének alapja. Az emberi kultúra, a hagyományok védelme, a meglévő értékek felismerése és kiemelése az építész kötelessége. Tudjuk, hogy a jól megkomponált terek nagyban hozzájárulnak az emberek közti kapcsolatok fejlődéséhez, elősegítik egy egymást elfogadni képes, segítőkész társadalom, egy jobb világ alakulását” – mondja Péter a stúdió filozófiájával kapcsolatban.

Éppen ezért a Bord nem elsősorban épületeket tervez, hanem olyan különleges helyeket teremt, melyek megnyugtatnak és egyben erőt, energiát sugároznak, gondolatokat ébresztenek. Az egészséges emberi léptéket figyelembe véve harmonikus, arányos tereket, tömegeket hoznak létre, melyeket egyedi módon, ritmikus rendben szerveznek egységbe. Ennek köszönhetően munkáikat izgalmas térkapcsolatok, egyedi hangulatú helyek, dinamikus megjelenés jellemzi. Projektjeikben a természet gyakran kap meghatározó szerepet. A külső és belső terek egységet alkotnak, a táj az épület részévé válik. Időtálló, elegáns, ugyanakkor friss, modern, egyedi designt hoznak létre.

_DSC5697

_DSC5706

Ha kedvet kaptatok, hogy személyesen is megismerjétek a stúdió tervezőit, a Nyitott Stúdiók keretében az alábbi időpontokban látogathattok el hozzájuk. A részvétel regisztrációhoz kötött!

HELYSZÍN: BORD Építész Stúdió

CÍM: 1068 Budapest, Felső erdősor 3., (3. emelet, 22. ajtó)

IDŐPONTOK: október 10. és 12., 18:30-20:30

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: alkalmanként max. 15 fő

REGISZTRÁCIÓ: designhet@bordstudio.hu