Design Hét Budapest – Nyitott Stúdiók – Hello Wood

A Hello Wood nevéhez kötődik Magyarország jelenleg működő legnépszerűbb nemzetközi építőtábora, de emellett a legismertebb építészeti profil mellett jelentős szerep jut a műhelyben az edukációs kezdeményezéseknek, szakmai konferenciák és közösségi események szervezésének, illetve különféle megrendelésre tervezett, egyedi építészeti és designkoncepciók megvalósításának.

_DSC8366
fotó: Rácmolnár Milán

A Hello Wood nyári építőtáboraiban az elmúlt évek során többszáz hallgató tapasztalhatta meg a kétkezi építés felemelő élményét, nemzetközi programjaik keretében az építész szakma legnevesebb képviselői látogattak el Budapestre.

A Hello Wood táborok résztvevői a kézi munka és a kétkezi építés során olyan lehengerlő élményt tapasztalnak meg, melyet a természetközelség, a helyszínen történő munka, a megvalósulás élménye és a csapatmunka öröme generál.

20049210-10212886006440986-99973072-o_orig
Project Village ’17 – fotó: Glódi Balázs

Az Építő számára az anyaggal való dolgozás olyan lehetőség, mely a teremtett világ megismerése felé nyit utat. A megismerés e rítusa, az anyag belső szabályszerűségeinek elfogadásán és ezen szabályok tiszteletben tartásán nem emberi eredetű rendszer tiszteletére tanít. Kapcsolatot épít anyag és ember között, melynek sikere a szabályszerűségek és a célok összehangolásán, a határok megismerésén és megértésén, az egyensúly megteremtésén, egy szóval a harmónia megszületésén múlik” – olvasható a Hello Wood egyik alapítója, Pozsár Péter gondozásában megjelent Builders című tanulmánykötet utolsó fejezetében.

_DSC8263
fotó: Rácmolnár Milán

Töltsetek egy napot a Hello Wood csapatával a Design Hét Nyitott Stúdióinak keretében! A délelőtt folyamán oktatási projektjeiket ismerhetitek meg, Buenos Airestől Tokajig. A délután a stúdióprojekteké, ahol az idei év kiemelt munkáiról mesélnek a csapattagok. Este pedig fröccsözés és vetítés az idei és korábbi évek werk videóiból. A részvétel regisztrációhoz kötött!

HELYSZÍN: Hello Wood iroda
CÍM: 1034 Végvár utca 2-4.3. lépcsőház
IDŐPONT: október 11., 11:00-21:00
RÉSZTVEVŐK SZÁMA: maximum 50 fő
REGISZTRÁCIÓ: hello@hellowood.eu