Design Hét Budapest – Nyitott Stúdiók – pici and the city

Schwertner Janka, a pici and the city márka megálmodója ruhatervezőként végzett, majd elcsábította az idegenforgalom és a városimádat, így a varrógép mellé első gyermeke születésekor talált vissza és azóta is ott ül.

_DSC5666

A pici and the city kollekciójában csecsemőknek és kisgyermekeknek készült öltözékek találhatók, a szabadág, felfedezés és vidámság jegyében.

“Szeretem, hogy számos kombinációs lehetőség rejlik a ruháimban. Kedvencem a fekete és a fehér, de állandó szereplő a szürke, egészen krémestől a grafitig. Az alapszíneket egészítem ki mindig egy-egy friss szezonális színnel és a csíkos pöttyös mintákkal. Megunhatatlanok számomra!” – meséli Janka a pici and the city babaruhákról.

_DSC5603 _DSC5604

A ruhák Budapesten készülnek. A koptatók mind maradék bőrök, ezzel is támogatva egy picit fentarthatóbb világot. A szabás közben létrejövő hulladék anyagdarabok sem kerülnek a kukába, hiszen számos célra jók lehetnek még: kis sapkák készülhetnek belőlük koraszülött babáknak ajándékba, vagy nagyobb gyerekeknek szóló workshopok alkalmával kiváló alapanyagok lehetnek.

_DSC5600

_DSC5605

_DSC5618

Schwertner Janka, a pici and the city márka alapítója a Design Hét Budapest Nyitott Stúdiók programjának keretében azt mutatja be, hogyan kelnek életre a legkisebbek koptatós pantallói. És ami még lesz: babaruha mintázás és unikornis pinata készítő workshop. Helyszín: a ‘the pici space’, a márka műhelye, mely bemutatóteremként és workshop helyszínként is funkcionál.

HELYSZÍN: the pici space

CÍM: 1012 Mikó utca 1., 1. emelet, 27-es kapucsengő

MŰHELYLÁTOGATÁS IDŐPONTJA: október 6., 11-12., 12:00-19:00

UNIKORNIS PINATA KÉSZÍTŐ WORKSHOP: október 7., 10:00-13:00

BABARUHAMINTÁZÓ WORKSHOP AZ ARTISTAMPPAL KÖZÖSEN: október 14., 10:00-12:00

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: műhelylátogatás: alkalmanként max. 15 fő, workshop: max. 10 fő

REGISZTRÁCIÓ: hello@piciandthecity.com

Fotók: Rácmolnár Milán