Kreatív játszótér – Az Artvertising új irodája

Igazi álommunka lehet egy belsőépítész számára inspiratív tereket létrehozni kreatív gondolkodóknak. Olyan irodát kitalálni, ami egyszerre funkcionális, felhasználóbarát és kommunikatív. Kiss Saci által megálmodott és megvalósított belső tér nagyszerűen felel meg mindhárom elvárásnak, szerethető és minden apró részletében arról árulkodik, hogy a tervező is nagy kedvét lelte a munkában.


Saciról sokszor írtunk már, mert számtalan dologgal foglalkozik és minden területen jó ízléssel kivitelezett,  kifogástalan minőségű eredmény kerül ki a kezéből. NON+ márkanév alatt tervezett ruháira biztosan emlékeztek, élőben is láthattátok őket novemberben a Merlinben. Emellett az ő nevéhez fűződik a designporta webshopja is, ahol színes, vidám lakásdekor kiegészítőket találhattok. Ez úttal pedig Saci egy, a közelmúltban elkészült belsőépítészeti munkáját mutatjuk meg nektek.

A koncepciót az iroda tagjai és  Saci közösen dolgozták ki.

“A cég vezetői olyan kreatív koncepciót szerettek volna, ahol a munkatársak jól érzik magukat, látványában egy reklámügynökséghez méltó kreativitást és gondolatiságot sugároz, nem utolsó sorban pedig funkcionálisan is tökéletesen alkalmazkodik az igényekhez. Olyan irodát szerettem volna tervezni, amilyen itthon még nem létezik. Tervek, ötletek jöttek mentek, míg végül kialakult a tornaterem, mint koncepció.” – meséli Saci.

A belsőépítészeti koncepció kialakításakor jelentős szerepet játszott az adottság, hogy egy meglévő, működő irodából költözött az ügynökség az új térbe, ezért a korábban használt számtalan tárgynak helyet kellett találni, szelektálni kellett közülük és működőképes mederbe terelni a tárgyakat, az ötleteket és az elképzeléseket annak érdekében, hogy megvalósítható legyen az ötlet és illeszkedjen a koncepcióhoz.  A cég komoly hangsúlyt fektetett arra is, hogy az irodában található bútorok jelentős részét magyar formatervezők, és kivitelezők alkossák meg. Kifejezetten a cégnek készült az acél lábú – és döbbenetes súlyú – tárgyalóasztal Nagy Ádám tervei alapján, és a mindenkit felvidító, beszédes robot polc is, melyet Varga Livi, Alvégi Lóci és Eke Tomi tervezett.

A dekorációs elemek is többnyire hazai tervezők munkáit dicsérik.  Az „igazgatóiban” lévő lámpa Juhász Ádám munkája, a falakat díszítő képeket Blik Dani csinálta, a színes textil kábelezést pedig Tilka kiegsézítőkkel oldották meg. A futópálya sablonját Saci saját kezűleg készítette és rajzolta fel, dekoros múltjának köszönhetően nem okozott neki gondot a dolog. Legnagyobb kedvencem mégsem ez, hanem a WC falának “kivitelezése”, melyet Saci ötletétől vezérelve a kisképzősök valósítottak meg:

“A WC-k falainak összefirkálást annyira egyértelműnek gondoltam, hogy Bede Anna barátnőm (nem mellesleg híres-neves gasztroblogger – a szerk.), aki a Kisképzőn tanít, nagy örömmel szinte az egész osztályát becsődítette a két wc-be, és néhány óra elteltével ámulva és bámulva szembesültünk a falak telis-tele rajzolt kincseivel.”

“Örültem ennek a munkának, – mondja Saci –  ritkaság olyat csinálni, amiben az ember tényleg úgy érzi, hogy újra játszhat, mert megengedik neki azt, sőt vele játszanak. Az ügynökség munkatársai azóta is nap mint nap játszanak a tornateremben, öröm rájuk nézni 🙂 “

Azt gondolom, éppen ez az öröm az, ami a végeredményen keresztül kézzelfoghatóan látszik.

Comments are closed.