Dyan – Invert Collection

Sportos és vagány cipőkollekcióval indítja az őszt Polgár Diána cipőmanufaktúrája, a Dyan! A Stilblogon a kezdetektől fogva nyomonkövetjük a Dyan cipőmárka karrierjét: az elmúlt évek során karakteres stílusra tett szert a márka, mára akit kicsit is érdekel a cipők világa, egy-egy részletből könnyen felismerheti termékeit. A Dyan korábbi Tint kollekciójának darabjai is szép sikerrel mutatkoztak be, heti rendszerességgel jöttek szembe divatblogokon és influencer instákon, a most megjelenő Invert Collection cipői is jó eséllyel követik majd elődeiket!

Diána a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divat- és textiltervezés szakán végzett, a cipőkészítés gyakorlati tudását a híres magyar Asso cipőnél sajátította el. DYAN a szimmetriával és asszimetriával játszik, a klasszikus vonalvezetést geometrikus formákkal, az elegáns stílust sportos, vagány elemekkel kombinálja. Cipőit a legkiválóbb alapanyagokból kézi munkával készíti, a kényelem mindig priorítást élvez a tervezés során.

Az idei ősz a sneakerekről szól a Dyan márka életében, ami egyszerre meglepő és elég nagy vállalás, hiszen tornacipő téren a hazai piacon nemigen van hiány. A DYAN Sneakers egyedisége az éles sziluettekben és artisztikus részletekben rejlik, amely a fekete és fehér bőrrel, valamint negatív-pozitív formák játékával jön létre. A kollekciót Ellsworth Kelly és John McLaughlin konstruktivista művészete inspirálta – az összhatás magáért beszél: a darabokat nehéz lenne összetéveszteni (de összahasonlítani is) bármelyik klasszikus sportmárka cipőivel! 

Az Invert kollekcióban három modell mutatkozik be. A Milly, a minden alkalomra tökéletes tornacipő, melynek fekete bőr kontúrjai hangsúlyozzák a fehér cipő alkotóelemeit, amelyet fekete cipőfűző egészít ki. 

A Milly inverz verziójaként elkészült Lili modell magasabb talprészt kapott, ez a cipő elsősorban a könnyű elegancia híveinek készült, akiknél a mindennapok során a kényelem is fontos szerepet kap.

A kollekció legsportosabb darabja a Clio. Megjelenése a kontrasztokkal játszik, a fekete és fehér ellentétek egyensúlya szuper esztétikus megoldásban ölt formát.

A DYAN cipők kaphatók a márka webshopjában, a Veres Pálé utcai wonderLAB-ben, a ONE Fashion Budapest és a Klauzál 1 Design Store üzleteiben.