Design Hét – Nyitott Stúdiók – GABRIELLAVESZPREMI

Négy éve írtunk először Veszprémi Gabrielláról, még a KOMOD tervezőcsapat egyik alapítójaként. Gabi tavaly szerezte meg mesterdiplomáját a MOME textiltervező szakán, mestermunkája az év egyik legizalmasabbja volt: LAYERS elnevezésű kísérleti cipőkollekciója a bőripari hulladék szellemes újrahasznosításával készült, új gyártástechnológiai megoldást hozva létre a tradicionális cipőgyártás újszerű alternatívájaként a Cango & Rinaldi cég közreműködésével.

Hosszú kutatási időszak után kirstályosodott ki fejében az a speciális építkezési mód, amit egyébként a tradicionális cipőgyártás területén a bőr sarkak építése során használt technológia inspirált. A technológiai és formai újítás mellett Gabi számára fontos szempont volt a hordhatóság is. Ebben segítette őt tapasztalataival a Cango & Rinaldi cég. Az új fejlesztésű technika számos további felhasználási lehetőséget tartogat, melyeket a jövőben szeretne végigjárni.

Gabi több éve táskatervezőként működik együtt a Je Suis Belle-el, LAYERS kollekciójának darabjai a Mercedes Benz Central European Fashion Week alkalmával a Je Suis Belle 2018-as tavaszi-nyári kollekciójával mutatkozott be a nagyközönség előtt.

A Design Hét Nyitott Stúdiók programsorozatának alkalmával lehetőségünk lesz személyesen találkozni Gabival, aki a külföldi sikereket is megélt kollekció születéséről, a tervezés folyamatairól mesél és természetesen élőben bemutatja a kollekció drabjait és létrejöttük hátterét.

Nyitott Stúdió alkalmak:

október 9., 17:00-19:00

október 11., 17:00-19:00

Létszám: max. 15 fő / alkalom

Regisztráció: info@gabriellaveszpremi.com

A fotókat Rácmolnár Milán készítette.