JULIAKALDY cipőfantáziák

Káldy Júlia, azaz JULIAKALDY egy egészen friss szereplő a hazai divatvilágban. Júlia idén diplomázott a MOME textilszakának bőr szakirányán, Unibody elnevezésű diplomakollekciója az idei legjobbak között szerepel.

Az idei évben nem lehet okunk panaszra, számtalan profi munka került ki a MOME diplomások tervezőasztaláról. Korábban bemutattuk már Kovács Ágnes, Hajdu Anett, Gaschitz Andrea és Geréby Zsófi diplomakollekcióját, ezúttal pedig  Káldy Júlia munkájában gyönyörködünk!

A Unibody kollekció nem csupán gyönyörű vonalai, nemes anyaghasználata és izgalmas formavilága miatt nyert meg egyből magának. A kollekció darabjai azt a fajta rejtélyes minimalista formaalkotást közvetítik, ami a skandináv tárgyvilág letisztult funkcionalitását és páratlanul ötletes megformálását ötvözi. Hogyan lehet egy forma egyszerre a legegyszerűbb és a legizgalmasabb? Júlia világos, hogy nagyon jól tudja a választ.

Júlia a Kisképző  után a MOME textilszakát végezte el, idén diplomázott a képeken látható Unibody kollekcióval. 2010-ben Koppenhágában, a dán művészeti akadémián töltött egy szemesztert, az itt szerzett tapasztalatok és inspiráció valószínűleg sokban hozzájárult kiváló diplomamunkájához.

Ha szeretnétek jobban megismerni a fantasztikus lábbelik alkotóját, olvassátok el a korábban vele készített interjút a Mashkulture oldalán, vagy kövessétek inspirációs blogját és tudjátok meg, honnan merít ihletet nagyszerű munkáihoz!

Júlia munkáit megtaláljátok a Notjustalabelen, a Facebookon, és saját Tumblr-én.